Menu

Lunchseminarie 'Blockchain & Real Estate'

Date
Thursday 7th February, 2019
Time
12.00 pm
Location
Lydian
Tour & Taxis
Havenlaan 86C b113
1000 Brussel

De laatste tijd wordt u wellicht ook geregeld geconfronteerd met een aantal termen die niet weg te slaan zijn uit het juridisch-economisch denkkader zoals blockchain, cryptocurrencies, smart contracts en ICO’s. Het lunchseminarie dat wordt georganiseerd door het real estate departement heeft als doel om u een introductie te bieden tot de mogelijkheden die de blockchaintechnologie kan bieden voor de vastgoedsector. Na een korte inleiding worden een aantal capita selecta behandeld, waarbij ook de link wordt gelegd met hetgeen op heden mogelijk is in onze buurlanden, om te besluiten in een algemene synthese.

Gedurende het lunchseminarie zullen de volgende thema’s aan bod komen, zowel vanuit een academische als praktijkgerichte hoek.

  • Blockchaintechnologie en de implementatie in vastgoedtransacties. We analyseren een aantal pijnpunten waaronder vastgoedtransacties momenteel te lijden hebben en bekijken vervolgens waar blockchaintechnologie een eventuele aanvulling of vervanging zou kunnen bieden. De notaris en hypotheekbewaarder werden geconcipieerd in 1803, kunnen zij hun toegevoegde waarde ook in de 21e eeuw nog bewijzen of kan een en ander worden geautomatiseerd? In welke mate kunnen vastgoedtransacties (verder) gedigitaliseerd worden, zowel aan ‘output’ als ‘input’ zijde? Kan blockchain een garantie zijn voor de snelheid en juistheid van juridische informatie? Welke landen zijn de voorlopers naar wetgevende initiatieven aangaande blockchain?
  • Tokenization en de implementatie van deze technologie in de vastgoedsector. Wat is tokenization en hoe wordt dit gebruikt? Wat zijn de mogelijkheden voor de bouwsector en financiële instellingen? Biedt tokenization de mogelijkheid om meer private investeerders aan te trekken voor de financiering van vastgoedprojecten? Biedt het huidig fiscaal, ondernemings- en vastgoedrecht hiertoe de nodige houvast of werkt dit als een rem op de ontwikkeling ervan?  

Het seminarie wordt gehouden in het Nederlands.

U kunt zich gratis inschrijven tot en met 31 januari 2019.

Wij verwelkomen u graag op ons lunchseminarie!

Programma:

  • Ontvangst met broodjes: 12u00
  • Uiteenzetting en vragen: 12u30
  • Einde: 14u15 

Indien u na uw inschrijving alsnog verhinderd zou zijn, vragen wij u vriendelijk ons te verwittigen op +32 2 787 90 15 of per mail valerie.thiebaut@lydian.be

Signups closed for this Event