Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Hemelaer is als counsel aan de Real Estate, Environment & Regulatory-praktijk verbonden

Specialisaties

Iris legt zich voornamelijk toe op:

  • vastgoedtransacties
  • vastgoedontwikkelingen (ontwikkeling van kantoren-, woon- en retailprojecten)
  • aannemings- en EPC contracten (met inbegrip van PPS)
  • huur- en onroerende leasingovereenkomstenen -onderhandelingen

Expertise en ervaring

Iris adviseert cliënten over een brede waaier van vastgoedkwesties met inbegrip van zakelijke  rechten (eigendom-, erfpacht-, opstal en vruchtgebruik) en persoonlijke rechten (alle soorten huur  en onroerende  leasing), evenals inzakebouwkwesties. Ze staat cliënten bovendien bij in vastgoedtransacties (asset en share deal) en in vastgoedontwikkelingen.

Achtergrond

In 1998 studeerde Iris af in de rechten aan de Universiteit Antwerpen (UA). In 1999 behaalde zij een master in economisch en financieel recht aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2003 werd zij tot de Brusselse balie toegelaten en in 2007 stapte zij over naar de Antwerpse balie. Sinds 2003 maakt zij een opmars door, waarbij ze bij onafhankelijke Belgische advocatenkantoren posities met steeds meer verantwoordelijkheid bekleedde. In 2014 kwam ze in dienst van Lydian en werd in 2018 tot counsel gepromoveerd.

Publicaties en sprekersuitnodigingen

Iris wordt regelmatig gevraagd op cliëntseminars te spreken. Recente thema's zijn onder meer “Actuele aandachtspunten inzake due diligence binnen het kader van een aandelenoverdracht van een vastgoedvennootschap”, “Recente ontwikkelingen relevant voor uw commerciële vastgoedprojecten”, “Recente rechtspraak omtrent aansprakelijkheid van bouwactoren”, “Vooruitblik 2019: recente ter zake doende ontwikkelingen voor uw commerciële vastgoedprojecten” en “Waardering van vastgoed”.

Haar meest recente publicaties zijn “Een verdiepte en uitgebreide blik op het EPC” (e-zine) en ze is de coauteur van het handboek “Handleiding voor Projectontwikkeling.”

Onderscheidingen

Iris is lid van de raad van bestuur van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (Lantis) en sinds mei 2015 is zij tevens lid van het auditcomité.