Overslaan en naar de inhoud gaan
Contacteer ons

Private Client Team

Samen met onze klanten bieden wij een uitgebreide dienstverlening aan particuliere klanten, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak, met een focus op langetermijnadvies en -oplossingen.

Aandachtsgebieden

Wij adviseren onze cliënten over de successie van hun persoonlijk vermogen, vastgoed of familiebedrijf aan hun familieleden of derden. In het bijzonder bij de overdacht van een onderneming helpen wij onze cliënten een evenwicht te vinden tussen een optimale successieplanning en het behoud van een zekere controle over de onderneming.

Voor vastgoedplanning of overdracht van vastgoed werken ons vastgoed- en taxteam nauw samen als één team, zodat specifieke vastgoed gerelateerde vragen geanalyseerd worden vanuit een fiscaal perspectief en tegelijkertijd ook gedetailleerd advies wordt verleend over de vastgoedaspecten. 

Wij adviseren bedrijfsleiders, zoals CEO’s en andere bestuurders, over de juridische en fiscale organisatie van hun persoonlijk en professioneel vermogen. Wij staan hen bij in het opstellen van managementovereenkomsten, het opzetten van investerings- of holdingbedrijven, pensioenplanning, de juridische en fiscale organisatie van hun internationaal personeelsbestand en opvolging van expats, de regeling van aandelenopties en wij adviseren over de persoonlijke impact en gevolgen verbonden aan het verkopen of aankopen van een onderneming.

Het beheer en de successieplanning van kunstcollecties omvat verschillende juridische domeinen, zoals verzekeringsrecht, fiscaal recht, erfrecht en vennootschapsrecht. Wij adviseren onze cliënten over de juridische en fiscale structuur van een overdracht van kunstcollecties. Ons kunstteam biedt diverse juridische en fiscale diensten, zoals advies en bijstand over de verzekeringsrechtelijke aspecten betreffende de bescherming en overdracht van kunstcollecties, advies over auteursrecht en intellectuele eigendom, en advies over publieke en private schenkingen en successieplanning.