Overslaan en naar de inhoud gaan

Rankings Employment

epb logo tla

Lydian was awarded “Best Law Firm in Social Law” at the Trends Legal Awards 2019.

 

 • Chambers and partners – Chambers Europe

  Binnen Arbeidsrecht staat Lydian staat Lydian in Band 2. Jan Hofkens staat in Band 1 en Alexander Vandenbergen staat in Band 2.

  Wat het team kenmerkt

  Lydian biedt cliënten een breed scala aan ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht, waaronder advies over naleving van loon- en pensioenregelgeving. Het advocatenkantoor adviseert over collectief ontslag en individuele beëindigingen, evenals de overplaatsing van werknemers tussen jurisdicties. Het team heeft aanzienlijke ervaring in het vertegenwoordigen van cliënten in discriminatieklachten en sociale plangeschillen. Daarnaast vertegenwoordigen teamleden cliënten in onderhandelingen over collectieve arbeidsovereenkomsten.

  Sterke punten

  Een geïnterviewde beschrijft het team als "responsief, to the point, proactief en behulpzaam."

  Een klant is van mening dat de advocaten van Lydian "niet alleen in staat zijn om het juiste advies te geven, maar ook diplomatisch te werk gaan om ervoor te zorgen dat verschillende partijen het met elkaar eens zijn en de optimale oplossing vinden in het algemeen belang."

  Hoogtepunten

  Adviseerde Scandinavian Tobacco Group bij de integratie van twee Nederlandse fabrieken en twee Belgische fabrieken, waarbij de Nederlandse fabrieken moesten sluiten en de Belgische fabrieken gereorganiseerd werden.

  Chambers Europe vermeldt:

  Alexander Vandenbergen heeft specifieke aandacht voor pensioenrechtelijke kwesties. Een geïnterviewde meldt dat hij "zeer goed is in het vereenvoudigen en vertalen van Belgische concepten en deze communiceert op een manier die wij kunnen begrijpen." Alexander Vandenbergen helpt cliënten ook bij kwesties rond collectieve arbeidsovereenkomsten, de overplaatsing van werknemers en discriminatieklachten.

  Jan Hofkens komt dit jaar in de hoogste band van de ranglijst terecht op basis van positieve feedback, waarbij een geïnterviewde hem een "complete advocaat" noemt, die technisch goed onderlegd is, maar ook praktisch is en deals tot stand brengt. Jan Hofkens vertegenwoordigt cliënten in discriminatieklachten en sociale plangeschillen, en geeft advies over de overplaatsing en beëindiging van werknemers. Hij adviseert ook cliënten over de naleving van loonvoorschriften.

 • Legal 500

  Binnen Arbeidsrecht staat Lydian tier 2. Jan Hofkens en Alexander Vandenbergen blijven genoemd in de Hall of Fame. Eveline Ankaert wordt genoemd als Rising Star. Kato Aerts en Jurgen De Vreese worden genoemd als Next Generation Partners. Isabel Plets wordt genoemd.

  Werkzaam in Antwerpen en Brussel telt het 'proactieve en responsieve' team arbeidsrecht, pensioenen en voordelen van Lydian onder zijn cliënten grote multinationals in uiteenlopende sectoren. Oprichtende partners en mede-hoofden van het departement Jan Hofkens en Alexander Vandenbergen worden geprezen om hun werk in herstructureringen en pensioenen. De 'uitzonderlijke' Jurgen De Vreese heeft brede ervaring op het gebied van pensioenen, terwijl de 'dynamische' Kato Aerts de internationale mobiliteit en immigratiepraktijk leidt. Beiden werden in januari 2023 tot partner benoemd. Advocaat Eveline Ankaert is verantwoordelijk voor arbeidsgezondheid en welzijnszaken, terwijl Isabel Plets, of counsel, een belangrijke figuur is op het gebied van gegevensbescherming en privacy van werknemers.

  Getuigenissen van collega's en/of klanten

  "Het kantoor heeft een unieke positie op de Belgische markt als nationale koploper die een breed scala aan internationale klanten bedient. We waarderen hun pragmatisme, hun brede ervaring met typische problemen van onze internationale klanten en de professionaliteit waarmee ze te werk gaan, vanaf de eerste benadering tot de facturatie."

  "Een goed uitgebalanceerd en ervaren team. Ze kijken naar innovatieve manieren om samen te werken en denken graag outside-the-box."

  "Op het gebied van arbeidsrecht is het zeer moeilijk om een balans te vinden tussen sympathie en objectiviteit - een balans die Lydian gemakkelijk weet te vinden. Het team is ook zeer proactief en responsief en goed voorbereid op elk gesprek."

  "Jan Hofkens, Alexander Vandenbergen en Kato Aerts zijn allemaal uitstekend en bieden verstandig, zakelijk advies."

  "Alexander Vandenbergen en Jurgen De Vreese zijn geweldig geweest. Ze leverden werk van zeer hoge kwaliteit snel. Het advies was zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk toe te passen, ondanks de complexiteit."

  "Jan Hofkens is buitengewoon ervaren, zeer gemakkelijk om mee samen te werken en kan complexe kwesties vereenvoudigen zodat het begrijpelijk is voor de klant. Kato Aerts is zeer dynamisch en zichtbaar."

  "Jurgen De Vreese is een uitzonderlijke, pragmatische advocaat."

  "Eveline Ankaert is uitstekend. Haar begrip van arbeidszaken is buitengewoon en ze is zeer zakelijk."