Overslaan en naar de inhoud gaan

Rankings Real Estate

 • Chambers and partners – Chambers Europe

  Binnen het domein van Vastgoed staat Lydian gerangschikt in Band 3 (2023).

  Wat het team kenmerkt

  Lydian is bijzonder actief op het gebied van ontwikkeling, herontwikkeling en bouwopdrachten. Het team vertegenwoordigt cliënten ook in geschillen, waaronder aansprakelijkheidsclaims en contractuele geschillen. De praktijk adviseert cliënten bij vastgoedtransacties met betrekking tot winkelportefeuilles, hotels en kantoorgebouwen. Het ondersteunt ook bij onderhandelingen over huurovereenkomsten en portefeuillebeheer.

  Sterke punten
  "Het team van Lydian begrijpt de bedrijfslogica, richt zich op de essentiële punten, analyseert risico's en oplossingen en draagt praktische oplossingen aan."
  "Ze zijn zeer deskundig en altijd beschikbaar."

  Belangrijke projecten
  Lydian adviseerde BNP Paribas Fortis bij de ontwikkeling en bouw van haar nieuwe hoofdkantoor in Brussel.

  Opmerkelijke advocaat
  Dario Petosa is een belangrijk contactpersoon binnen het kantoor.

 • Legal 500

  In het segment onroerend goed en bouw blijft Lydian in Tier 1. Bruno Stroobants, Dario Petosa en Anne-Victoire Vandekerckhove worden genoemd als 'Rising stars'. Jens Debièvre, Kyoto Van Herreweghe en Iris Hemelaer worden ook genoemd.

  Het team voor onroerend goed, milieu en regelgeving van Lydian opereert vanuit de kantoren in Brussel, Antwerpen en Hasselt en geniet een sterke reputatie op het gebied van transacties, bouw- en ontwikkelingswerk. Ze adviseren grote nationale ontwikkelaars en investeerders, maar ook kleinere en middelgrote cliënten. Jens Debièvre is een belangrijk contactpersoon, terwijl 'zeer innovatieve' counsel Bruno Stroobants ruime ervaring heeft op het gebied van transacties, ontwikkeling en geschillen. Ook 'talentvolle, assertieve' Anne-Victoire Vandekerckhove en 'gewoon briljante' Dario Petosa, beiden bevorderd tot counsel in september 2022, worden aanbevolen. Iris Hemelaer keerde in oktober 2022 terug naar het kantoor van PwC Legal.

  Getuigenissen van collega's en/of cliënten:

  'Experts op hun vakgebied en goede kennis van de branche.'

  'De expertise van de advocaten is zeer uitgebreid. Bovendien leveren ze werk uiterst snel.'

  'Kundig, pragmatisch en responsief. Altijd beschikbaar en hands-on.'

  'Samenwerken met Lydian is altijd een plezier. Ze behandelen projecten met de meest professionele focus. Wat hen onderscheidt, is dat ze de projecten van de cliënt van binnen en van buiten kennen en anticiperen op problemen, in plaats van te wachten op nieuwe ontwikkelingen of problemen. Ze zijn altijd goed voorbereid, geïnformeerd en grondig in hun onderzoek, communicatie en rapportage.'

  'Bruno Stroobants is zeer innovatief in het zoeken naar oplossingen.'

  'Dario Petosa is gewoon briljant. Hij reageert snel, is creatief en gaat verder dan wat er van hem verwacht wordt. Hij begrijpt de logica van het bedrijf, kan zich focussen op de belangrijkste punten, analyseert juridische risico's en oplossingen en komt met praktische suggesties. Hij heeft een zeer klantvriendelijke, pragmatische aanpak. Een zeer toegewijde advocaat en zeer bekwaam in zijn vakgebied. Hij reageert ook zeer snel en is beschikbaar. Hij heeft een goed commercieel inzicht en staat klaar met advies wanneer dat nodig is.'

  'Bruno Stroobants is een uitstekende professionele teamleider.'

  'Anne-Victoire Vandekerckhove is getalenteerd, assertief en begrijpt snel de diepgaande aspecten van de zaak. Ze heeft aanzienlijke ervaring in het bijstaan van cliënten bij een zeer breed scala aan onroerend goed kwesties. Ze is geweldig om mee samen te werken, omdat ze haar diepgaande kennis van het onro

 • Leaders League

  Met trots delen wij mee dat ons kantoor, Lydian, in 2023 is gerangschikt als "Excellent" door de Leaders League. Deze prestigieuze erkenning vervult ons met grote trots en is een reflectie van het harde werk en de toewijding van ons team. Het toont onze inzet om uitmuntende juridische diensten te leveren en buitengewone waarde te bieden aan onze cliënten. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen en de steun van onze cliënten, die ons in staat hebben gesteld deze erkenning te bereiken. Wij zullen blijven streven naar uitmuntendheid en onze positie als toonaangevend advocatenkantoor in de branche handhaven.