Overslaan en naar de inhoud gaan
Contacteer ons

Lydian Webinar: "Impact beslissingen Geschillenkamer op HR/arbeidsrecht: to do’s voor HR-managers, DPO’s en legal counsels!"

Deze pagina delen

Ondertussen is de Geschillenkamer, het administratief rechtscollege binnen de Gegevensbeschermingsautoriteit, al een tijdje up and running. In 2020 heeft ze een 80-tal beslissingen genomen rond gegevensbescherming en in 2021 staat de teller bijna op 10. 

Sommige van die beslissingen zijn zeker relevant voor al wie bezig is met arbeidsrecht, HR en GDPR. Het gaat bijvoorbeeld over het gebruik van toestemming als rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens in HR, wie de functie van DPO kan innemen, wat een werkgever moet doen met een mailbox bij een exit van een werknemer, of referentieonderzoeken in R&S kunnen, enz. 

Tijdens dit webinar

  • situeren we de Geschillenkamer binnen de GBA, we lichten toe wat haar bevoegdheden zijn en leggen u uit waarom het van belang is om haar beslissingen op te volgen;
  • bespreken we de relevante beslissingen van de Geschillenkamer voor HR en we kaderen ze binnen de GDPR;
  • geven we waar het kan, praktische to do’s en actiepunten voor HR-managers, DPO’s en legal counsels.
     

Datum : 4 maart 2021
Tijd : 11u30 - 12u30

SCHRIJF U NU IN 

 

U hebt tijdens dit webinar ook de kans om zelf vragen te stellen, die tijdens of na het webinar zullen beantwoord worden. Het webinar vindt plaats in het Nederlands. Deelname is gratis.

Dichterbij het webinar zal u van ons verdere details ontvangen om toegang te krijgen.

We hopen u te horen/zien tijdens ons webinar!

Als u vragen heeft, aarzel niet ons te contacteren via +32 2 787 90 77 of marketing@lydian.be.