Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 • Verantwoordelijke Zakelijke Burgers

  Lydian stelt zich zowel binnen als buiten het kantoor maatschappelijk verantwoord op. Als zakelijke burgers geloven wij dat het onze verantwoordelijkheid is om de toekomst te helpen vormgeven op een wijze die tot duurzame economische, ecologische en sociale voordelen voor iedereen kan leiden. Onze initiatieven op het gebied van zakelijke verantwoordelijkheid in ons vakgebied zijn talrijk en gevarieerd, maar we pogen in al onze activiteiten een gedrag te tonen dat consequent onze zakelijke principes van gelijkheid, kwaliteit, eenheid en integriteit versterkt.

 • Milieubewust

  Bij al onze inspanningen streven we ernaar om rekening met het milieu te houden en we spannen ons voortdurend in om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

  Onze milieubewuste aanpak begint bij het streven naar een papierloos kantoor. Onze mensen hebben de vereiste technologische middelen in huis om het afdrukvolume te beperken. Bovendien leggen we de nadruk op recycleerbaar en/of milieubewust kantoormateriaal waaronder plasticvrije koffie- en waterbekertjes.

  Onze kantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt) zijn over heel België verspreid. Ze zijn eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar en/of uitgerust met douchegelegenheden en kleedkamers, die worden gebruikt door onze mensen die op de fiets naar het werk komen. We hebben deze locaties strategisch uitgekozen om de reistijd voor onze mensen en cliënten te beperken.

 • Onze mensen

  Lydians mensgerichte aanpak wordt ondersteund door interne processen die gelijke behandeling, inclusie en diversiteit en de bevordering van sociaal relevante initiatieven voor ogen hebben.

  We investeren aanzienlijke tijd en moeite in ontwikkeling van talent en de opleiding van onze mensen via de Lydian Academy. Zodoende bieden wij hen een uitdagende werkomgeving en een goed werkklimaat. Bovendien ondernemen we sociaal relevante initiatieven waaronder de deelname aan de Warmste Week met een Lydian Bake Off of de sponsoring en deelname aan de Warmste Week om geld op te halen voor een plaatselijk goed doel.

  Lydian is een aantrekkelijke werkplek voor professionele ontwikkeling, werk-privébalans en opportuniteiten. We bieden flexibele arbeidsomstandigheden en hebben aanzienlijke investeringen gedaan in technologie die onze mensen comfortabel vanuit huis laat werken. Non-discriminatie, gelijke behandeling, inclusie, gendergelijkheid enz. maken deel uit van ons aanwervingsbeleid en zijn kernwaarden voor ons. Vrouwen maken meer dan de helft van het personeelsbestand bij Lydian uit. We zijn één van de stichtende leden van het Legal Diversity & Inclusion Alliance (LDIA), waarmee we de collectieve betrokkenheid bij diversiteit en inclusie in de juridische sector ondersteunen.

 • Meer dan een job

  Werken bij Lydian is meer dan zomaar alleen een job.

  We hebben een leuke en gezonde werkplek gecreëerd en investeren in verschillende sociale activiteiten, van skireisjes met het kantoor tot evenementen voor het hele gezin. Ons Lydian Social Team organiseert regelmatig evenementen als afterwork-borrels, ons jaarlijkse zomerevenement en sinterklaas- en kerstfeestjes. Lydian verzorgt ook filmavonden voor het gezin, bowlingavonden en verschillende andere activiteiten.

  Het Lydian Social Team promoot ook een gezonde en actieve levensstijl, met de organisatie van en deelname aan voetbal- en tenniswedstrijden, pingpongtoernooien, triatlons en de Spartacus Run. Om gezonde gewoonten verder aan te moedigen, wordt twee keer per week lokaal geteeld fruit bij onze mensen bezorgd.