Overslaan en naar de inhoud gaan

Lydian Academy West - Seminar series 2023

Deze pagina delen

Graag stellen we jullie Lydian Academy West voor, een gratis vierdelige opleidingenreeks georganiseerd door Lydian in het bruisende Kortrijk!

De seminariereeks is bedoeld om jonge professionelen meer inzicht te geven in verschillende relevante juridische topics uit het ondernemersleven en om jullie professioneel te helpen groeien. Iedere reeks wordt bovendien afgesloten met een mooi netwerkmoment, een uitstekende kans om andere gelijkgestemden beter te leren kennen!

Schrijf u nu in

Seminarie II : Een vennootschap kopen of verkopen
 

Op 29 juni 2023 vindt het tweede deel van de Lydian Academy West plaats waarbij onze experts in het vennootschapsrecht, Delphine Penninck en Benjamin Louwaege, dieper ingaan op de juridische aandachtspunten van een overnameproces van een vennootschap. 

Vele ondernemers komen vroeg of laat in aanraking met de vraag van het kopen of verkopen van een onderneming. Daarbij wordt u, zowel als koper of als verkoper, geconfronteerd met tal van juridische kwesties en uitdagingen. 

Graag gidsen onze experts u doorheen het integrale juridische proces van de koop-verkoop van een onderneming. De focus zal daarbij liggen op het structureren van een deal, de cruciale stappen tijdens een due diligence proces en de onderhandeling en uitwerking van de benodigde transactiedocumenten. Het seminarie zal u worden gebracht vanuit de praktische ervaring van onze experts, die u verschillende tips & tricks zullen geven om op een pragmatische wijze de risico's voor alle betrokken partijen te minimaliseren.  

Het fysieke seminarie, dat plaatsvindt op donderdag 29 juni 2023 in het Parkhotel te Kortrijk, biedt dus een uitstekende gelegenheid om u verder te verdiepen in deze boeiende materie en daarna nog even gezellig te netwerken met mede-ondernemers of collega’s uit het vakgebied. 
 

📅 29 juni 2023
⌚ 18u30 - 20u30 (met aansluitend netwerkmoment)
📍 Parkhotel - Stationsplein 2 - 8500 Kortrijk

SCHRIJF U NU IN

Afgelopen seminarie(s)

Seminarie I : Problemen vermijden bij vastgoedprojecten - slimme clausules en doeltreffende acties
 

Op 16 mei vond het eerste seminarie "Problemen vermijden bij vastgoedprojecten - slimme clausules en doeltreffende acties" plaats van de vierdelige reeks Lydian Academy West. De advocaten van de real estate praktijk van Lydian, Jan Maertens, Matthias Castelein en Victor Vanbeylen, lichtten juridische mogelijkheden/instrumenten toe aan de hand van een concrete casus en vanuit het oogpunt van verschillende (bouw)actoren om u tegen onverwachte situaties of moeilijkheden in de bouwsector te wapenen. 

Bouwondernemingen zien zich in navolging van verschillende crisissen immers steeds vaker met moeilijkheden geconfronteerd. Krantenkoppen zoals “een bouwpromotor laat tientallen gezinnen achter met onafgewerkte huizen” of “jong koppel is al zijn geld kwijt aan failliete aannemer”, zijn schering en inslag. Het vertrouwen in de bouwsector zakt, net terwijl de race naar klimaatneutraliteit is ingezet en het beroep op betrouwbare aannemers des te groter wordt. 

Hartelijk dank aan alle deelnemers! 

Lydian Academy West biedt een gratis vierdelige opleidingenreeks in het bruisende Kortrijk, waarbij jonge professionals meer inzicht krijgen in relevante juridische topics uit het ondernemersleven. 

29/06/2023 - Seminarie II "Een vennootschap kopen of verkopen"
14/09/2023 - Seminarie III "De managementvennootschap"
16/11/2023 - Seminarie IV "Tokenisation en AI in vastgoedtransacties"

Schrijf u nu in

Auteurs