Overslaan en naar de inhoud gaan

Lydian Academy West - Seminar series 2023

Deze pagina delen

Graag stellen we jullie Lydian Academy West voor, een gratis vierdelige opleidingenreeks georganiseerd door Lydian in het bruisende Kortrijk!

De seminariereeks is bedoeld om jonge professionelen meer inzicht te geven in verschillende relevante juridische topics uit het ondernemersleven en om jullie professioneel te helpen groeien. Iedere reeks wordt bovendien afgesloten met een mooi netwerkmoment, een uitstekende kans om andere gelijkgestemden beter te leren kennen!

Afgelopen seminarie(s)

Seminarie I : Problemen vermijden bij vastgoedprojecten - slimme clausules en doeltreffende acties
 

Op 16 mei vond het eerste seminarie "Problemen vermijden bij vastgoedprojecten - slimme clausules en doeltreffende acties" plaats van de vierdelige reeks Lydian Academy West. De advocaten van de real estate praktijk van Lydian, Jan Maertens, Matthias Castelein en Victor Vanbeylen, lichtten juridische mogelijkheden/instrumenten toe aan de hand van een concrete casus en vanuit het oogpunt van verschillende (bouw)actoren om u tegen onverwachte situaties of moeilijkheden in de bouwsector te wapenen. 

Bouwondernemingen zien zich in navolging van verschillende crisissen immers steeds vaker met moeilijkheden geconfronteerd. Krantenkoppen zoals “een bouwpromotor laat tientallen gezinnen achter met onafgewerkte huizen” of “jong koppel is al zijn geld kwijt aan failliete aannemer”, zijn schering en inslag. Het vertrouwen in de bouwsector zakt, net terwijl de race naar klimaatneutraliteit is ingezet en het beroep op betrouwbare aannemers des te groter wordt. 

Hartelijk dank aan alle deelnemers! 

Seminarie II : Een vennootschap kopen of verkopen
 

Op 29 juni vond het tweede seminarie "Een vennootschap kopen of verkopen" plaats van de vierdelige reeks Lydian Academy West. Onze experten in het vennootschapsrecht, Delphine Penninck en Benjamin Louwaege, gingen dieper in op de juridische aandachtspunten van een overnameproces van een vennootschap. 
 
Vanuit hun praktische ervaring, begeleidden onze experts alle deelnemers doorheen het integrale juridische proces van de koop-verkoop van een onderneming. De focus lag daarbij op het structureren van een deal, de cruciale stappen tijdens een due diligence proces en de onderhandeling en inhoud van de benodigde transactiedocumenten.
 
Hartelijk dank aan alle deelnemers! 

Seminarie III : De managementvennootschap
 

Op 14 september 2023 vond het derde deel van de Lydian Academy West plaats waarbij onze experts Anja Van de Velde (Senior Associate fiscaal recht), Jurgen De Vreese (Partner arbeidsrecht) en Benjamin Louwaege (Associate vennootschapsrecht), elk binnen hun expertise dieper ingingen op de elementen waar u best rekening mee houdt bij het oprichten en het werken met een managementvennootschap. Aan de hand van concrete voorbeelden gaven we een antwoord op de meest prangende vragen.

In het seminarie gingen onze experts dieper in op (onder meer) volgende vraagstukken:

  • Wat is de impact van geplande fiscale hervormingen?
  • Wat is de fiscale kostprijs om inkomsten van de managementvennootschap naar privé uit te keren?
  • Wat met het risico op schijnzelfstandigheid en hoe gaat u daarmee om (zowel in de overeenkomsten die u aangaat als in de praktijk)? 

Hartelijk dank aan alle deelnemers! 

Seminarie IV : Tokenisation en AI in vastgoedtransacties
 

Op 7 december 2023 vond de laatste sessie van de Lydian Academy West in Kortrijk plaats waarbij onze experts Jan Maertens, Matthias De Cock en Victor Vanbeylen, elk meer inzicht gaven in nieuwe disruptieve technologieën (zoals blockchain en artificiële intelligentie). Er werd ook ingegaan op het huidig wetgevend kader, concrete toepassingen op de dag van vandaag en het potentieel van deze technologieën.

Hartelijk dank aan alle deelnemers! 

Auteurs