Overslaan en naar de inhoud gaan

Lydian Corona Webinar Series 3 : Betalen en betaling ontvangen in tijden van Covid-19 - Welke remedies bieden zich aan? - 15 december 2020

Deze pagina delen

Betalen en betaling ontvangen in tijden van Covid-19: Welke remedies bieden zich aan? De COVID-19 pandemie heeft niet alleen haar impact op de volksgezondheid, maar tast ook het economische leven ernstig aan. Meer en meer bedrijven komen in financiële moeilijkheden of worden zelf geconfronteerd met wanbetalers. Het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen alvorens definitief ten onder te gaan. Ook als schuldeiser heeft men er alle baat bij om tijdig op te treden. Het niet tijdig kunnen innen van schulden kan immers op korte en middellange termijn ook gezonde bedrijven parten spelen die voorlopig nog gespaard zijn gebleven.

Welke maatregelen kan uw bedrijf nemen om uitstel van betaling te bekomen? In welke omstandigheden kan men kiezen voor een ‘bevriezing’ of herschikking van schulden? En omgekeerd, welke opties heeft uw bedrijf als schuldeiser om openstaande facturen alsnog te innen in deze moeilijke tijden? En hoe staat de wetgever hierin?

Een antwoord op onder meer deze vragen werd gegeven tijdens het webinar van 15 december 2020, georganiseerd door ons Commercial & Litigation team.

Naast de impact van het inmiddels bekende Coronavirus (COVID-19) op ons privéleven, worden bedrijven in België en de rest van de wereld ook geconfronteerd met belangrijke moeilijkheden en uitdagingen op alle niveaus van hun bedrijfsvoering.

Lees meer over de verschillende gerelateerde onderwerpen

Lydian staat klaar om u te helpen met al uw vragen over de impact van het Coronavirus op uw dagelijkse activiteiten.

Contacteer ons met al uw vragen op corona@lydian.be

Auteurs