Overslaan en naar de inhoud gaan

Lydian assisteert start-up ‘ImmoTokens’ in revolutionaire uitgifte van vastgoedtokens.

Deze pagina delen

Het Real Estate team van Lydian is trots om de Gentse start-up ‘ImmoTokens’ begeleid te hebben in de opstart van haar baanbrekend project waarbij investeerders de mogelijkheid krijgen om digitaal tokens van een vastgoedproject kunnen aankopen. ImmoTokens maakt daarbij gebruik van de blockchaintechnologie, een gedistribueerde en gedecentraliseerde database, waardoor klanten door het gebruik van deze technologie het vertrouwen krijgen om digitaal transacties uit te voeren die juridisch sluitend zijn. 

Door middel van tokenization is het mogelijk om de vrij illiquide vastgoedmarkt toegankelijker te maken voor de gemiddelde investeerder. Via tokenization wordt vastgoed immers virtueel opgedeeld waardoor men al voor heel laag bedrag mogelijk kan investeren in vastgoed. Niet enkel wordt het investeren in vastgoed hierdoor aantrekkelijker, het laat investeerders ook toe sneller en goedkoper vastgoed te verhandelen. Als investeerder hoeft men zijn of haar geld niet meer in één vastgoedproject te beleggen. Het wordt als investeerder eenvoudiger om meer diversificatie aan te brengen in je vastgoedportfolio door te investeren in kantoorgebouwen, retail, residentiële complexen, zorgvastgoed, etc. en dit doorheen heel België.  

De uitgifte van tokens is juridisch te vergelijken met de uitgifte van vastgoedcertificaten. Immotokens is een juridische entiteit die één of meerdere vastgoedprojecten aanhoudt en vervolgens overgaat tot de uitgifte van ‘getokeniseerde’ schuldinstrumenten per project of onroerend goed. De investeerder wordt zodoende de economische eigenaar van het onroerend goed en heeft een recht op een pro rata rendement in de vorm van huurinkomsten of opbrengst bij verkoop. Het rendement van de immotokens is derhalve afhankelijk van de opbrengsten van dat specifieke onroerend goed waarvoor de tokens zijn uitgegeven.  

Het is met veel plezier en enthousiasme dat het Real Estate team van Lydian ImmoTokens in dit baanbrekend project voor België heeft bijgestaan in de opmaak van alle documenten voor de opstart van het project. Het project werd gisteren gelanceerd en is te raadplegen via https://www.immotokens.be/

Korte publicatie omtrent artikel de Tijd: 'Dankzij blockchain ben je kotbaas vanaf 50 euro' | De Tijd

Als u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar realestate@lydian.be

Contacteer ons