Overslaan en naar de inhoud gaan

Lydian Lunchseminarie : "Sociale inspectie en terbeschikkingstelling van personeel – hoe voorkom je sociale dumping?" - 12 oktober 2021

Deze pagina delen

Terbeschikkingstelling van personeel is in België principieel verboden. Toch gebeurt het in de praktijk vaak dat ondernemingen het werkgeversgezag over hun personeel geheel of gedeeltelijk overdragen aan een andere onderneming, bijvoorbeeld in het kader van een intra groep-samenwerking of in het kader van een commerciële dienstverlening. Tijdens dit lunchseminarie lichten we de concrete draagwijdte van het verbod toe en bespreken we ook de toegelaten uitzonderingen. Verder staan we stil bij het verloop van een eventuele sociale inspectie en de bevoegdheden van de sociaal inspecteur. Een bijzonder aandachtspunt betreft de terbeschikkingstelling van buitenlandse werkkrachten. 

Elke deelnemer ontvangt een voorbeeld dienstverleningsovereenkomst met daarin de belangrijkste clausules inzake terbeschikkingstelling. 

Datum & tijd :     Dinsdag 12 oktober 2021 om 12u00

Plaats :                De JachthoornDoornstraat 11 - 2550 Kontich

Programma :      12u00 - Ontvangst met broodjes 
                             12u30 - Uiteenzetting en vragen
                             14u15 - Einde

 

SCHRIJF U NU IN

 

Dit lunchseminarie wordt gegeven in het Nederlands en gaat door in De Jachthoorn te Kontich.
U kunt zich hiervoor reeds gratis online inschrijven tot donderdag 7 oktober 2021.

 

Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen!

 

Indien u na uw inschrijving alsnog verhinderd zou zijn, vragen wij u vriendelijk ons te verwittigen op +32 2 787 90 77 of per mail (marketing@lydian.be).

Auteurs