Overslaan en naar de inhoud gaan

Financieel recht

Financiële vraagstukken zijn zeer divers en vereisen expertise op vele gebieden. De omvang van Lydian's Finance team zorgt ervoor dat de specialist die zich met uw vraagstuk bezighoudt, de juiste persoon voor de opdracht is.

Aandachtsgebieden

Onze leveraged finance-praktijk is gespecialiseerd in alle aspecten van de financiering van binnenlandse en grensoverschrijdende leveraged buy-outs, bedrijfsovernames en openbare overnames.

Wij treden op voor een breed scala aan internationale en lokale banken, financiële instellingen en beleggingsfondsen in hun hoedanigheid van arranger, kredietverstrekker, vertegenwoordiger, trustee en belegger in leveraged finance transacties. Ook adviseren wij private equity fondsen, vennootschappen en corporate emittenten over alle aspecten van leveraged finance transacties.

Onze ruime ervaring, waaronder het adviseren van beleggingsfondsen over schuldbeleggingen in de primaire en secundaire schuld- en obligatiemarkten, zorgt ervoor dat wij betrokken zijn bij veel toonaangevende transacties en dat onze cliënten kunnen profiteren van onze gedegen marktkennis.

Het structureren en documenteren van transacties op het gebied van asset finance kan complex zijn waarbij verschillende jurisdicties betrokken zijn, vaak met concurrerende juridische en fiscale systemen. De kracht en de diepgang van onze ervaring maakt de complexiteit toegankelijk en blijkt uit de diversiteit van de activa en producten waarover wij adviseren, zowel op nationaal als op grensoverschrijdend niveau. Tot onze cliënten behoren banken, financiers, lessors, lessees, fabrikanten, kredietnemers, exportkredietagentschappen en overheidsinstellingen.

Met name in de transportsector adviseren wij op het gebied van luchtvaartfinancierings- en leasetransacties, spoorwegfinanciering en levering van rollend materieel en scheepsfinanciering, alsmede daaraan gerelateerde herstructureringen.

Onze advocaten op het gebied van asset-based lending adviseren vennootschappen en wereldwijde financiële instellingen op het gebied van asset-based lending (ABL), met inbegrip van traditionele bedrijfsfinancieringen en overnames. Onze ABL-advocaten adviseren over innovatieve, nationale en grensoverschrijdende ABL-kredietstructuren.

Op basis van onze ervaring in vele belangrijke asset-based jurisdicties, gebruiken onze advocaten hun uitgebreide kennis van de internationale regelgeving die ten grondslag ligt aan ABL-transacties in België en over de hele wereld om sectorspecifiek juridisch advies te geven, waaronder de detailhandel, transport, productie en de energiesector.

In een steeds complexer en uitdagender wordende regelgevingsomgeving is duidelijke begeleiding door professionele adviseurs nog nooit zo belangrijk geweest. De regels omtrent risicobeheer en financiële regelgeving  in het algemeen zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Om uw commerciële reputatie en levensvatbaarheid te beschermen, moeten dergelijke zaken deskundig, efficiënt en precies worden behandeld.

Door onze gevestigde relaties met regelgevende instanties kunnen we gemakkelijk gebruik maken van deze ervaring om snel, gericht en duidelijk advies te geven om onze cliëntente helpen bepalen hoe ze het beste kunnen blijven voldoen aan compliance-regels.

Wij adviseren over het effect en de impact van regelgeving op bedrijven die actief zijn in de financiële dienstensector, compliance, onderzoeken door regelgevende instanties, transactiewerk met betrekking tot clearingplatforms, het aanbod van effecten, derivaten en andere financiële producten.

 

 

Wij adviseren een breed gamma aan belanghebbenden in herstructurerings- en insolventiezaken, waaronder noodlijdende kredietnemers, senior, junior en achtergestelde kredietverstrekkers, aandeelhouders, bestuurders, curatoren en leveranciers van een noodlijdende kredietnemer. Wij treden ook op voor beleggers die in een noodsituatie willen kopen, zowel op het niveau van vreemd vermogen als eigen vermogen.

Lydian’s Herstructurering en Insolventie team heeft ervaring in alle insolventieprocedures, of het nu gebruikt wordt als onderdeel van een herstructurering of als een exit-oplossing voor een entiteit die in moeilijkheden verkeert.
 

Ons Finance-team biedt u een ervaren en hoogopgeleide service op het gebied van beleggingsfondsen. Onze expertise omvat alle aspecten van de oprichting, goedkeuring, notering en doorlopende werking van fondsen en financiële dienstverleners, met inbegrip van de ICBE's en niet-ICBE-vehikels.

Onze cliënten zijn onder meer internationale en Belgische banken, beleggings-, pensioen- en verzekeringsfondsbeheerders, fondsbeheerders, wereldwijde custodians, brokers en andere financiële dienstverleners.

Lydian's Banking & Finance team adviseert zowel kredietverstrekkers als kredietnemers in exportfinancieringstransacties - en treedt daarbij op voor banken, handelaren in grondstoffen, multilaterale instellingen, multilaterale financiële instellingen en ontwikkelingsbanken, exportkredietagentschappen (ECA's) en overheden. Lydian heeft veel ervaring met het adviseren over gestructureerde trade & export financieringstransacties en het bedenken van juridische en praktische oplossingen.

Onze advocaten hebben een uitgebreide staat van dienst in de financiering van de productie, export, transport, opslag en verkoop en aankoop van grondstoffen zoals olie en olieproducten, biobrandstoffen, chemicaliën, edel- en onedele metalen, zachte grondstoffen zoals koffie, suiker, cacao, granen, papier, katoen en textiel.

Vastgoed-, energie- en projectfinancieringstransacties vragen om een geïntegreerde en multidisciplinaire aanpak. Lydian heeft de kennis, ervaring en capaciteit om onze cliënten geïntegreerde diensten aan te bieden op het gebied van financiering, vastgoed, bouw, ruimtelijke ordening, ondernemingsrecht, fiscaliteit en verzekeringen. U kunt profiteren van de diepgang van onze specialistische kennis en ervaring in elke fase van de projectlevenscyclus, van ontwikkeling, bouw en financiering tot en met exploitatie.

De praktijk van Lydian richt zich op grotere, complexere infrastructuur-, energie- en PPS/PFI-projecten. Wij hebben ruime ervaring in on- en off-shore energie, telecommunicatie, transport en infrastructuur gerelateerde projecten, waaronder projecten in commerciële en andere eigendommen zoals kantoren, hotel en leisure, gezondheidszorg en cultuur, alsmede retail, logistiek en distributie.
 

Het Finance-team van Lydian behandelt alle aspecten van gestructureerde financiële transacties. Wij adviseren over de financiering van een breed gamma aan klassieke en innovatieve asset types, zowel publieke en private stand-alone uitgiftes, master trusts als via conduit-structuren, zoals effectisering (waaronder CLO's en CDO's), obligatie-emissies, EMTN-programma's, commercial paper programma's en andere schuldkapitaalmarktuitgiften.

Onze ervaring op het gebied van gestructureerde financieringen en effectiseringen, in combinatie met onze kennis inzake taks en financiële regelgeving, stelt ons in staat onze cliënten een competitieve, op kennis gebaseerde dienstverlening te bieden voor alle gestructureerde financiële transacties.

Tot onze cliënten behoren beheerders en arrangers, trustees, beleggers, originators en zekerheids- en portfoliomanagers.