Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar - “De impact van de B2B-wet op uw contractuele clausules en relaties met andere ondernemingen"

Deze pagina delen

In april 2019 heeft het Belgische parlement een wet aangenomen die drie sets van nieuwe regels invoert voor relaties tussen ondernemingen (“B2B”). Deze regels hebben betrekking op onrechtmatige bedingen in overeenkomsten, misbruik van economische afhankelijkheid en  oneerlijke marktpraktijken. De regels inzake de oneerlijke marktpraktijken zijn reeds op 1 september 2019 in werking getreden, maar ook de inwerkingtreding van de regels inzake onrechtmatige bedingen en misbruik van economische afhankelijkheid nadert met rasse schreden. Deze regels zullen immers van kracht zijn vanaf 1 december 2020.

Met deze nieuwe “B2B-wet” zal rekening moeten worden gehouden tijdens contractonderhandelingen aangezien de nieuwe wet de vrije speelruimte van ondernemingen in hun commerciële activiteiten en hun relatie met co-contractanten gedeeltelijk aan banden zal leggen. Het is daarom voor elke onderneming aanbevolen om over te gaan tot een kritisch nazicht van haar algemene voorwaarden of andere contractuele clausules, dit om mogelijks niet-tegenwerpbaarheid van clausules en eventuele sancties te vermijden. 

Ons Commercial & Litigation Team nodigt u uit op dit webinar waarbij ze dieper zal ingaan op deze B2B-wet en in het bijzonder:

  • Onrechtmatige bedingen in de B2B sfeer; en 
  • Misbruik van economische afhankelijkheid 
  • Oneerlijke marktpraktijken in B2B-relaties.

DATUM: 17 november 2020
TIJD: 13:00 - 14:30

Dit webinar vindt plaats in het Nederlands en in het Frans. Deelname is gratis.
U kunt zich inschrijven tot 17 november 2020 - 12:00. Dichterbij het webinar zal u van ons verdere details ontvangen om toegang te krijgen vanaf uw persoonlijke computer.

    We hopen u allen te mogen verwelkomen op dit webinar!

Als u vragen heeft, aarzel niet ons te contacteren  +32 2 787 90 77 of marketing@lydian.be.

U kunt zich hier gratis inschrijven tot 17 november 2020 - 12u.

Ik schrijf me in