Overslaan en naar de inhoud gaan

Lydian Webinar "Advocatenkosten en verzekering"

Deze pagina delen

Verdedigingskosten en gerechtskosten zijn een belangrijke uitgavenpost voor verzekeraars bij schadegevallen. Ook in geschillen waarbij de verzekeraar zelf geen procespartij is, zal hij de erelonen van een advocaat en de rechtsplegingsvergoeding van zijn verzekerde ten laste moeten nemen. Denk maar aan subrogatie in property-polissen, leiding van het geding in aansprakelijkheidsverzekeringen en rechtsbijstandsverzekeringen. De rechtspraak leert evenwel dat verzekeraars bij een latere overwinning er niet zomaar van kunnen en mogen uitgaan dat de toegekende rechtsplegingsvergoeding finaal aan hen zal toekomen.

Na een korte uiteenzetting van het systeem van de rechtsplegingsvergoeding in het Belgisch recht zal de gepubliceerde rechtspraak worden besproken en toegelicht voor diverse types van verzekeringscontracten. Afgesloten zal worden met tips voor mogelijke polisclausules om onduidelijke situaties en ongewenste resultaten in de toekomst te vermijden.
 

📅 Dinsdag 11 juni 2024
⌚ 11:30 - 12:30
 👉 SCHRIJF U NU IN

 

U heeft tijdens dit webinar ook de kans om zelf vragen te stellen, die tijdens of na het webinar zullen beantwoord worden. Dit webinar vindt plaats in het Nederlands. Deelname is gratis.

Nader het webinar zal u van ons verdere details ontvangen om toegang te krijgen.

 

We hopen u allen te mogen verwelkomen op dit webinar!

 

Als u vragen heeft over de webinars, aarzel niet ons te contacteren events@lydian.be.

Auteurs