Overslaan en naar de inhoud gaan

Lydian Webinar: "Eerste hulp bij interne bedrijfsfraude anno 2024"

Deze pagina delen

Bedrijfsfraude kent diverse verschijningsvormen: het fenomeen omvat onder andere (kleine) diefstallen door werknemers uit de stock, maar eveneens complexe fraude via allerhande structuren aangestuurd door de CFO, medewerkers van de boekhouding of andere (leidinggevende) personeelsleden. Ondernemingen kunnen een breed scala aan middelen inzetten na het vaststellen van bedrijfsfraude, zoals het stopzetten van de samenwerking, het neerleggen van een strafklacht of het opstarten van een burgerlijke procedure om schadevergoeding te bekomen.

Tijdens dit webinar lichten onze specialisten onder meer toe hoe u kan overgaan tot beëindiging van lopende (arbeids)overeenkomsten en welke strikte termijnen er daarbij mogelijk gerespecteerd moeten worden, op welke manieren geleden schade kan verhaald worden en of het al dan niet opportuun is om strafrechtelijke initiatieven te nemen. De recente wetsaanpassingen inzake de kwalificaties van misdrijven zoals oplichting, misbruik van vertrouwen of fabrieksgeheimen kunnen daarbij niet ontbreken.

 

📅 Woensdag 24 april 2024
⌚ 11:00 - 12:30
 👉 SCHRIJF U NU IN

 

U heeft tijdens dit webinar ook de kans om zelf vragen te stellen, die tijdens of na het webinar zullen beantwoord worden. Dit webinar vindt plaats in het Nederlands. Deelname is gratis.

Nader het webinar zal u van ons verdere details ontvangen om toegang te krijgen.

 

We hopen u allen te mogen verwelkomen op dit webinar!

 

Als u vragen heeft over de webinars, aarzel niet ons te contacteren events@lydian.be.

Auteurs