Overslaan en naar de inhoud gaan

Maxime Colle start bij Lydian als nieuwe partner in het Corporate en Finance Departement

Deze pagina delen

Brussel, 1 oktober 2020 – Met de komst van Maxime Colle als Corporate M&A partner, naast Peter De Ryck, versterken we ons Corporate en Finance departement en breiden we onze ervaring en aanbod in M&A verder uit. Ons kantoor dat reeds meer dan 85 advocaten telt, bestendigt met deze aanwerving onze gestage groei in alle aspecten van de zakenadvocatuur. 

Hugo Keulers, Managing Partner bij Lydian: “Zijn dynamisch profiel en zijn internationale expertise, zijn de perfecte aanvulling om ons de komende jaren te blijven onderscheiden als full-service advocatenkantoor. De kracht van Lydian zit hem erin dat iedereen ondernemerschap uitdraagt en steeds bereid is the extra mile te gaan, ook Maxime is uit dat hout gesneden.

Maxime behaalde zijn rechtendiploma aan de UGent in 2003. Vervolgens studeerde hij aan het Institute for Law and Finance (ILF) van de Johann Wolfgang Goethe Universiteit in Frankfurt am Main, Duitsland, waar hij een LL. M.(Finance) magna cum laude behaalde in 2004. Maxime werd in datzelfde jaar toegelaten tot de Brusselse balie en begon zijn carrière bij NautaDutilh waar hij in 2017 werd benoemd tot partner. 

Hij is gespecialiseerd in alle domeinen van het vennootschapsrecht met een bijzondere focus op public en private M&A, private equity transacties en venture capital werk, joint ventures, bedrijfsherstructureringen, equity capital markets transacties en corporate governance.  

Peter De Ryck, Partner bij Lydian en hoofd van het Corporate en M&A team: “Met Maxime erbij halen we extra expertise in huis, met name inzake private equity, technologie en life sciences en dekken we tegelijk de Oost- en West Vlaamse markt af. Op die manier verstevigen we ook daar onze lokale verankering. Bovendien past zijn profiel perfect in ons entrepreneurial Corporate en Finance departement van ruim twintig advocaten.

Ambitie

Maxime zal bij Lydian ondernemingen, private-equityfondsen en andere investeerders en ondernemers begeleiden. Hij heeft een brede corporate praktijk waarin hij het transactionele M&A werk combineert met diepgaand advies- en structureringswerk. Hoewel hij zichzelf omschrijft als sector agnostisch heeft hij de meest uitgebreide ervaring in private equity, technologie en life sciences.   

Ik ben ontzettend tevreden om als partner van dit full-service advocatenkantoor het Corporate M&A team verder te kunnen laten groeien op zowel de nationale als internationale markt”, zegt Maxime Colle, Partner bij Lydian. “Het unieke aan Lydian is de duidelijke Angelsaksische en internationale aanpak dat het als onafhankelijk Belgisch advocatenkantoor uitstraalt. Dit best of both worlds DNA vindt u bij Lydian overal in terug; straight to the point advies aan cliënten, een diepgaand inzicht in nieuwe technologieën en voldoende bewezen ervaring. Het is die mix van hyperprofessionalisme en ondernemerschap die mij zo aanspreekt. Bovendien zijn cliënten geen nummer bij Lydian, ook na de closing van een transactie willen wij hen verder begeleiden en bijstaan, een terrein dat volgens mij nog heel wat kansen biedt voor ondernemingen en ondernemers. Mijn ambities liggen hoog, bij Lydian kan ik ze ten volle benutten. Dit voelt als thuiskomen.

Auteurs