Overslaan en naar de inhoud gaan

Zet personeel flexibel in bij een andere werkgever

Deze pagina delen

Heeft u momenteel teveel aan personeel, dan kunt u overwegen om deze tijdelijk ter beschikking te stellen van een andere werkgever.  U moet daarbij rekening houden met het verbod op terbeschikkingstelling van personeel.  U kunt daarbij op verschillende manieren tewerk gaan:

EPB HUB - Schorsen arbeidsovereenkomst

 

 

Schors de arbeidsovereenkomst van de werknemer gedurende de periode dat hij in dienst treedt van een andere werkgever (met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur).

EPB HUB - Tekst 5 (2)

 

U kunt een werknemer ter beschikking stellen in het kader van een dienstverleningsovereenkomst met een andere onderneming. Zorg dan wel voor duidelijke afspraken rond instructies die door de andere werkgever kunnen worden gegeven in een overeenkomst en vergeet de overlegorganen niet te informeren.

EPB HUB - Tekst 5 (3)

 

Uw vaste werknemers kunt u voor beperkte tijd ter beschikking stellen van een andere werkgever. Daarvoor is het voorafgaand akkoord van de vakbondsafvaardiging van de andere werkgever en het Toezicht Sociale Wetten nodig en moet u de afspraken vastleggen in een driepartijenovereenkomst.

EPB HUB - Tekst 5 (4)

 

Voor de kortstondige uitvoering van gespecialiseerde opdrachten of intra-groep kunt u werknemers ook ter beschikking stellen. Daarvoor moet het Toezicht Sociale Wetten verwittigd worden en moet u de afspraken vastleggen in een driepartijenovereenkomst.

Terug naar het overzicht? 

Klik hier!

Het Employment team van Lydian is klaar om u te begeleiden bij de relance van uw onderneming. 

Heeft u een specifieke vraag of wenst u praktisch advies op maat, contacteer ons dan op relance@lydian.be. We nemen snel contact met u op.

Auteurs