Overslaan en naar de inhoud gaan

Relance na de lock-down – Aandachtspunten voor HR

Deze pagina delen

Ondernemingen worden door Covid-19 geconfronteerd met heel wat uitdagingen om de organisatie zo optimaal mogelijk aan te passen aan de nieuwe economische realiteit. Zeer vaak hebben deze aanpassingen een belangrijke impact op het HR-beleid. 

Elke onderneming moet daarbij nagaan welke maatregelen nodig en mogelijk zijn, rekening houdende met de specifieke noden van de onderneming, de vereisten van de sectoren en met respect van het sociaal overleg. Maatregelen zoals het invoeren van een andere of meer flexibele arbeidsorganisatie, tot een reductie van loonkosten en mogelijks zelf een herstructurering zijn daarbij denkbaar. Daarbij is het telkens van belang de juridische spelregels goed te kennen.

Lydian heeft voor HR-professionals een kort overzicht gemaakt van mogelijke maatregelen via deze roadmap. Klik op de link als u meer wenst te weten over een specifieke maatregel en de juridische spelregels. 
 

Het Employment team van Lydian is klaar om u te begeleiden bij de relance van uw onderneming. 

Heeft u een specifieke vraag of wenst u praktisch advies op maat, contacteer ons dan op relance@lydian.be. We nemen snel contact met u op.

Auteurs